Cada cop més persones escolten podcast a Espanya. Aquesta tendència creixent s’ha accentuat especialment a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així se’n fa ressò el periodista Gorka Zumeta al seu blog, i és que segons un nou informe de l’Observatorio iVoox que analitza l’estat del podcast en castellà, es confirma aquest fenomen del format d’àudio a Espanya, tant pel que fa al consum com a la producció.

L’estudi de la plataforma indica que el 55% dels oients escolta més podcast ara que no pas abans de la pandèmia. El que més importaria als consumidors de podcast és la temàtica d’aquests, mentre que la duració no els sembla pas una variable important. Tanmateix una part dels enquestats prefereix que els espais tinguin una durada de 20 a 40 minuts.

Segons l’anàlisi realitzat per iVoox, dediquem gairebé 20 hores al mes a escoltar podcasts, i en general ho fem a través del nostre smartphone. Els hàbits que tenim mentre escoltem aquests programes també són importants. Molts cops ens posem un podcast mentre fem tasques a casa, descansem o passegem.

Les dades demostren que el podcast està de moda. El consum i la producció augmenten en un context en què la població ha descobert una nova forma d’entreteniment que és gratuïta i es pot consumir quan i on es vulgui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *