La comunitat educativa aposta pel progrés, i és que el podcast també és una eina perfecta en aquest abmti. Un bon exemple és el podcast mensual de la Universitat Rovira i Virgili, anomenat #EradelHidrogen, amb el qual diversos experts i veus del territori donen a conèixer d’una forma molt més comunicativa el projecte de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, una iniciativa territorial que ha d’impulsar el país en la transició energètica i ajudar en l’objectiu de la neutralitat climàtica.

El periodista Adrià Recasens és l’encarregat de conduir cada entrevista i donar suport al convidat així com dotar d’un major dinamisme cada programa.

Alguns dels convidats amb els que ha comptat aquest espai són Francesc Díaz, vicerector d’Investigació i Planificació Científica de la URV, Jordi Cartanyà, coordinador de la Plataforma Hidrogen Verd de la URV o Jordi Fortuny, conseller del Banc de la Ciència i el Coneixement.

#ERADELHIDROGEN A SPOTIFY

Els capítols d’aquest podcast estan allotjats, no només a la nostra plataforma, sinó també a Spotify, iVoox i Apple Podcasts.  Paral·lelament, #EradelHidrogen té suport visual, ja que a més de l’àudio cada capítol s’enregistra amb vídeo per tal de tenir tot el prorgama complet. Per la difusió, s’utilitzen fragments de vídeo enregistrats que es comparteixen a les nostres xarxes socials, a Twitter i a Instagram. A més, #EradelHidrogen compta amb un disseny propi i personalitzat i amb una sintonia identificativa.

#ERADELHIDROGEN A TWITTER

Per Twitter, la difusió es basa en la publicació de tres fragments curts de cada capítuol amb les frases més destacades més un vídeo resum del programa.

CONTINGUT PER A XARXES SOCIALS: INSTAGRAM

A través d’Instagram, es publica un vídeo resum de màxim 1 minut per tal que es pugui publicar sencer com a post

CONTINGUT PER A XARXES SOCIALS: FACEBOOK

Com a Instagram, a Facebook també es publica un vídeo resum d’un minut amb els contingut més destacat del capítol.

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ha apostat pel podcast per transmetre i explicar a la ciutadania un dels projectes més rellevants i importants actualment i que serà determinant pel futur, un futur que passa pel món podcasting.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *